img_5387.JPG

Hangszedőt keresel? Van egy jó hírünk: itt van a polcokon egy csomó kiváló termék, amit vétel előtt ki lehet próbálni. Igen, akár otthon, a saját rendszeredben is. Üdv a VINIL.HU tesztprogramjában!

Régi álma az analóg audió barátainak, hogy vásárlás előtt kipróbálhassák a termékeket. Azért volt ez csak álom a legtöbb esetben, mert alig van kereskedő, aki bevállalja egy hangszedő kibontásával járó értékvesztést, a hangszedő sérülésveszélye, érzékenysége miatt pedig az otthoni meghallgatás kockázatát.

Mi azonban tartunk egy flottányi hangszedőt meg mindenféle mást, amiket a saját, otthoni  rendszeredben, a saját szobádban, a saját zenéiddel meg lehet hallgatni, össze lehet hasonlítani, kényelmesen, ráérősen. A hangszedők mellett a legtöbb „tuning kiegészítőt” is oda tudjuk adni egy próba erejéig (pl. leszorítók, lemezalátétek, kábelek, stb).

Mibe fog ez kerülni?

A szolgáltatásunk alapvetően nem jár plusz költséggel, amennyiben a teszt végén valaki megvásárolja a neki legjobban tetsző terméket a normál, honlapunkon is feltüntetett listaáron.

img_5449_1.JPG
Ha nincs vásárlás a próba végén, akkor tényleg felszámítunk egy méltányos rendelkezésre állási díjat, a legdrágább termék (vagy rendszer) listaárának 9 százalékát.

Ha vásárolsz tőlünk, a vételár egy része bekerül egy malacperselybe, amiből finanszírozzuk a teszt flotta fenntartását, a készülékek időnkénti cseréjét. A hangszedők például a próba során is kopnak, és van kockázata a sérülésnek is. Ráadásul a tesztflottánk folyamatosan bővül. Mindezekre a költségekre elő kell teremteni a fedezetet. Ha nem vásárolsz semmit, ezt a kieső bevételt kell pótolnunk.

Nyugalom, a tesztet mindenképp megelőzi egy eszmecsere, milyen készülékeid vannak, milyen zenéket hallgatsz, mi volt a legjobb hang, amit szobai körülmények között hallottál, stb. Csak akkor ajánlunk ki termékeket próbára, ha évtizedes tapasztalatunk alapján esélyt látunk arra, hogy a kínálatunk valamelyik terméke maximálisan képes kielégíteni az igényeidet.

Ha egyik termék sem tetszene, akkor – bármilyen furcsa is első hallásra –  a teszt költsége is megtakarítást jelent neked: ha magazinok tesztjei, fórumok véleménye alapján választanál, mégis csalódnál, és szabadulnál a rossz választástól, akkor egy már kibontott csomagolású, “használt” terméket kínálnál eladásra, amit csak nyomott áron tudnál eladni. A tesztprogramunk ehhez képest is minimalizálja a veszteségedet.

Ha nem a teszt után azonnal vásárlod meg a kipróbált terméket, hanem később (maximum a kipróbálástól számított 6 hónapon belül), a kifizetett díjat természetesen leszámítjuk az árból.

Drága hangszedők

Oké, mi is tudjuk, hogy a tesztprogramunk hangszedői közül a drága, 150 ezer forintnál legalábbis drágább hangszedői valójában filléresek az igazi high-end csodák, a Koetsuk, Kisekik, Clearaudio da Vincik, van den Hul Colibrik között, mindazonáltal nálunk sem a fán nőnek a kertben. Bizony, egyik-másik teszthangszedőnk ára önmagában is a magyarországi havi átlagkeresettel egyezik meg. Ezeket is kiadjuk próbára, de ennek fix ára van,  ft/hangszedő/alkalom, amit akkor is felszámítunk, ha a szeánsz végén megveszed ezen hangszedők valamelyikét.
img_5491.JPG
Egyrészt (a mi szempontunkból) ez a bevétel szükséges a flotta fenntartásához, másrészt ebben a kategóriában ez a kiadás (a te szempontodból) elenyésző ahhoz képest, mintha mellényúlnál, és a használt piacon kellene eladnod egy téves döntés eredményét….

Segítség a teszthez

Jelenleg a saját otthonodban, a saját lemezjátszódon, a saját lemezeiddel tudod meghallgatni, összehasonlítani a hangszedőket. Lehetőség van arra is, hogy segítsünk az otthoni tesztben. Megbeszélés alapján szívesen küldünk egy tapasztalt kollégát, aki segít a hangszedő(k) beszerelésében. Ennek a szolgáltatásnak díja van, áll egyrészt egy kiszállási díjból (ez Budapesten 2,990 ft, máshová kilométerenként 79 ft, Budapesttől, a Móricz Zsigmond körtértől számolva) és a  szerelések díjából (ez hangszedőnként 2,990 ft). Tehát két hangszedő tesztje Budapesten összesen 8,970 ft, három hangszedőé 11.960 ft.

A hangszedő teszt flotta

(A lemezjátszók, hangkarok, erősítők és kiegészítő termékek tesztflottájáról szívesen adunk felvilágosítást emailben.)

Ha érdeklődsz a tesztprogram iránt, meghallgatnád a termékeinket, írj az info@vinil.hu címre, vagy klikkelj bármelyik termék alatt az “érdekel” gombra.

img_5447.JPG